LIELA INTERESE PAR DALĪBU JAUNAJĀ SKOLOTĀJU IZGLĪTĪBAS PROJEKTĀ “MĀCĪTSPĒKS”

Mācītspēks

Par dalību jaunajā skolotāju izglītības projektā “Mācītspēks” līdz 15.04. interesi izrādījuši jau gandrīz tūkstotis interesentu, bet pilnā apmērā pieteikuma anketu aizpildījuši un tādā veidā sākuši projekta “Mācītspēks” dalībnieku, jauno skolotāju, atlases procesu, 280 kandidātu. Jaunais skolotāju izglītības projekta “Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu un atbalsts skolotāja darbam Latvijas skolās. Projekta dalībnieki jau no šī gada 1. septembra strādās skolā, saņemot skolotāja darba algu un mācību stipendiju, kā arī paralēli studēs Latvijas, Daugavpils vai Liepājas universitātē, iegūs skolotāja kvalifikāciju un nodibinājuma “Iespējamā misija” mācību programmas sniegtu atbalstu savai profesionālajai izaugsmei.

2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmā “Skolotājs”, kas ir daļa no projekta “Mācītspēks”, šajā pavasarī tiek aicināti pieteikties mērķtiecīgi un motivēti dažādu jomu profesionāļi – programmētāji, statistiķi, tulki, grāmatveži, pētnieki u.c. profesiju pārstāvji, kuri līdz 2020. gada jūnijam būs ieguvuši augstāko vai 2. līmeņa profesionālo augstāko izglītību un vēlas apgūt skolotāja profesiju. Pēc atlases katram no 100 topošajiem skolotājiem tiks piedāvāts darbs tam piemērotākajā skolā, ņemot vērā skolas atrašanās vietu, skolēnu vecumu u.c. kritērijus.

Jaunās 2. līmeņa augstākās profesionālās izglītības programmas „Skolotājs” vadītāja, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes asociētā profesore Ieva Margeviča-Grinberga, akcentējot projekta dalībnieku, jauno skolotāju, atlases nozīmīgumu, atzīmē: “Pasaules pieredze rāda, ka kvalitatīva studējošo atlase nodrošina augsti motivētu studentu nonākšanu studiju programmās un vēlāk arī darba vietā. Tam ir tieša ietekme uz izglītības kvalitāti kopumā. Pārdomāta un mērķtiecīga atlase – anketas, intervijas, lomu spēles, mini stundas vadīšana, refleksija – dod iespēju katram pārliecināties, vai tiešām skolotāja profesija ir pareizā izvēle.”

Ņemot vērā ārējos apstākļus, gan dalībnieku piesaiste, kandidātu uzrunāšana, gan viss atlases process norit attālināti. Nodibinājuma “Iespējamā misija” dalībnieku piesaistes komandas pārstāvji kopš pieteikšanās projektā sākuma ir veikuši aptuveni telefona zvanus projekta kandidātiem aptuveni 230 stundu apjomā,, izsūtījuši 2000 e-pasta vēstules, lai atbildētu uz interesentu jautājumiem un precizējumiem par projekta gaitu, pieteikšanās kārtību u.c. Dalībnieku atlases komanda tiešsaistes intervijās ir tikušies jau ar 60 kandidātiem nolūkā izzināt viņu mērķus un motivāciju skolotāja darbam un dalībai projektā “Mācītspēks”. “Tas bija izaicinoši, tomēr īsā laikā spējām līdzšinējo “Iespējamās misijas” dalībnieku piesaistes un atlases procesu pārnest uz attālinātu formātu, lai turpinātu topošo skolotāju uzrunāšanu, intervēšanu un atlasi dalībai projektā “Mācītspēks”, jo mēs esam pārliecināti, ka darbam Latvijas skolās jāpiesaista un jāatlasaaizrautīgi, mērķtiecīgi un zinoši dažādu jomu profesionāļi,” atzīst nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes priekšsēdētājs Kārlis Kravis.

Par projektu „Mācītspēks”

Jaunā skolotāju izglītības projekta „Mācītspēks” mērķis ir spējīgu un motivētu dažādu jomu profesionāļu piesaiste skolotāja darbam, nodrošinot nepieciešamo izglītību un praktiskās mācības. Projekta „Mācītspēks” ietvaros tiks sniegta iespēja 100 atlasītiem kandidātiem viena studiju gada laikā iegūt pedagoga kvalifikāciju un otra gada laikā turpināt profesionāli pilnveidoties, lai kļūtu par skolotāju kādā no Latvijas skolām. Vairāk par projektu un pieteikšanās procesu: https://macitspeks.lv.

Projektu īsteno Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte un nodibinājums „Iespējamā misija”, to pārrauga Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts „Mācītspēks” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.2.1.0/18/I/004 „Latvijas Universitātes inovatīvas, pētniecībā balstītas studiju virziena „Izglītība, pedagoģija un sports” studiju programmas” ietvaros.

 

mācītspēks
Ir jautājums? Raksti mums tagad!

Trūkst informācijas?
Jautā mums!

Paldies! Jautājums ir saņemts, sniegsim jums atbildi tuvāko stundu laikā.